Conferința “Împreună împotriva risipei alimentare, împreună împotriva sărăciei!”

 Asociația „Banca pentru Colectarea și Distribuția Alimentelor” organizează joi, 3 noiembrie 2016, începând cu ora 10:00, la Camera de Comerț și Industrie a României, conferința „Împreună împotriva risipei alimentare, împreună împotriva sărăciei!” cu susținerea Federației Europene a Băncilor de Alimente (FEBA). Evenimentul își propune identificarea soluțiilor concrete pentru combaterea risipei alimentare din România şi va reuni, în acest scop, reprezentanți ai instituțiilor publice, ONG-uri, producători din industria alimentară, reprezentanți ai lanțurilor de magazine și ai industriei HoReCa.

Discuțiile din cadrul acestui eveniment vin și în contextul adoptării noii legi privind risipa alimentară ce transformă România în a treia țară europeană, după Franța și Italia, care beneficiază de o legislație în acest domeniu.

Colecta alimentară prin intermediul Asociaţiei „Banca pentru Colectarea şi Distribuția Alimentelor” constă în recuperarea sistematică a produselor alimentare comestibile, care şi-au pierdut valoarea economică de piaţă, depozitarea şi redistribuirea acestora către organizaţii non-profit ce oferă servicii sociale persoanelor defavorizate. Oferirea gratuită de alimente le va permite organizațiilor care au în grijă persoane aflate în diferite situații de dificultate să își ducă la îndeplinire propria misiune.

„Banca pentru Colectarea și Distribuția Alimentelor” se inspiră și împărtășește valorile și principiile FEBA, organizație activă de peste 30 de ani, ce reunește membri afiliați din majoritatea statelor Uniunii Europene.

Conferința, organizată în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie România și CHEP România, va avea loc joi, 3 noiembrie, începând cu ora 10:00, la Camera de Comerţ și Industrie a României, strada Octavian Goga, nr. 2, intrarea E, tronson III, în Amfiteatrul A. I. Cuza (etaj 4).

Pentru detalii suplimentare privind participarea la conferință ne puteți contacta la numărul de telefon +40771 235 977 sau pe adresa de e-mail: contact@bpabucuresti.org.

logo banca pentru alimentelogo_ccir