Vizita FEBA in Romania cu ocazia celei de-a cincea aniversari a Bancii pentru Alimente Bucuresti

Pe 7 iulie 2021, secretarul general Angela Frigo a fost invitata ca speaker la evenimentul organizat pentru cea de-a cincea aniversare a Bancii pentru Alimente (membru asociat FEBA). Aceasta ocazia a insemnat prima vizita la fata locului pentru FEBA dupa mai mult de 1 an de restrictii de calatorie cauzate de pandemia COVID-19.

Impreuna cu secretarul general FEBA, la conferinta au fost prezenti Presedintele Bancii pentru Alimente Bucuresti, Gabriel Sescu, reprezentanti Metro si Lidl Romania si un membru din Parlamentul Romaniei care a sprijinit adoptarea unei noi legi in Romania pentru a lupta impotriva risipei alimentare, sprijinind astfel si donarea de alimente.

Conferinta a fost organizata la Ambasada Sustenabilitatii in Romania, un ONG care face advocacy si promoveaza obiectivele SDG in Romania.

Mai mult, vizita FEBA in Romania a fost ocazia de a avea o intalnire interna cu reprezentantii Bancilor locale pentru Alimente din reteaua in crestere a Federatiei Bancilor pentru Alimente din Romania. Secretarul general FEBA a avut ocazia sa prezinte munca zilnica si misiunea FEBA membrilor dar si partenerilor si sustinatorilor si institutiilor EU si internationale pentru a aduce FEBA si Uniunea Europeana mai aproape de Bancile pentru Alimente locale si vice versa pentru a intelege principalele nevoi si provocari.

A fost o oportunitate pentru FEBA de a consolida relatia cu membrul asociat din Romania si de a sprijini dezvoltarea retelei de Banci pentru Alimente din tara.

Articol preluat de pe website-ul FEBA: https://www.eurofoodbank.org/en/what-s-new/2021-07-13-feba-visit-to-romania-on-the-occasion-of-the-5th-anniversary-of-banca-pentru-alimente-bucuresti