Campanie 3,5%

Donează 3,5% pentru combaterea foametei, sărăciei și reducerea risipei alimentare

Donează pentru combaterea risipei alimentare

Pentru a ne putea îndeplini misiunea, contribuția ta este esențială. Donând câte puțin, poți ajuta persoanele sărace, aflate în nevoie. Nu trebuie să dai ceva din ceea ce ai acum, ci să redirecționezi o parte din impozitul pe care statul ți l-a reținut din veniturile realizate anul trecut. Nedirecționată, această cotă va ajunge oricum la stat.

Cum poți ajuta?

Până pe 30 iunie anul curent, poți redirecționa 3,5% din impozitul tău pe venit către Asociația Banca pentru Colectarea și Distribuția Alimentelor și ne poți ajuta să devenim mai eficienți în munca noastră, făcând ca alimentele donate să ajungă la cât mai multe organizații și persoane nevoiașe.

Descarcă formularul 230 (privind impozitul anual pe venituri și pensii), tipărește-l în dublu exemplar, completează-l cu datele tale personale și depune-l până pe 25 mai anul curent, la sediul Administrației Financiare de care aparții. Poți identifica sediile cu ușurință aici.

O altă modalitate de depunere a formularului 230 este de a accesa website-ul https://formular230.ro/asociatia-banca-pentru-colectarea-si-distributia-alimentelor unde se poate realiza aceasta formalitate online.

În cazul în care nu cunoști cu exactitate suma corespunzătoare a 3,5% din impozitul pe venit, poți lăsa căsuța necompletată, aceasta urmând a fi calculată de Fisc.

Dacă obții venituri din alte surse și dacă ai un cont  în spațiul virtual, pe siteul ANAF, poți depune formularul, odată cu declarația unică, fără să mai fii obligat să te deplasezi la sediul ANAF. Termenul limită este 25 mai anul curent. Tot ce trebuie să faci este să completezi în Declarația Unică, datele Băncii, pe care le regăsești mai jos.

Îți multumim!

*Datele Asociației Banca pentru Colectarea și Distribuția Alimentelor sunt deja completate în formular:
• Numele organizației – Banca pentru Colectarea și Distribuția Alimentelor
• Codul de identificare fiscală (codul fiscal) – CIF: 36629215
• IBAN – RO41BRDE441SV84453814410